Om du inte vet vilka marknadsföringsinsatser som går bra och vilka som går dåligt! Kontakta oss på Eurovator!

Referensmarknadsföring – Den dummaste frågan är den som aldrig ställs!

2012-01-05 | Andreas Myrin-Wallenberg | Försäljning Marknadsföring Mötesbokning Säljtekniker | Etiketter: , | 1 kommentar

Hej gott folk,

Min farmor sa alltid till mig att den dummaste frågan är den som aldrig ställs! Det är en sanning som jag tog till mig snabbt och oj vilken nytta jag haft av visdomsorden! Exempelvis finns det bland annat en fråga (av många) i försäljning och marknadsföring som du INTE får glömma bort att ställa till din befintliga kund!

– Har du någon kompis som du vet skulle vara i behov av samma tjänster som du har hos oss?

Nedan har du en enkel bra film i ämnet som jag rekommenderar starkt (Tack Tomas Lydahl)!
= ReferensMarknadsföring

Författare Andreas Myrin-Wallenberg

Jag har hela mitt liv älskat försäljning och marknadsföring. Utmaningen att varje dag överträffa både mina kollegors och kundernas förväntningar. Att använda mina erfarenheter, kunskaper och min entusiasm för att göra mitt bästa.
Jag har en stark tro på att du som människa måste vara ödmjuk och inte tro att du är fullärd inom något område. Har du ödmjukhet och en vilja att förbättra dig kommer du att utvecklas och skön energi kommer att uppstå med människor du delar färdigheter och erfarenheter med.

  • Filmen är ett bra exempel om referensmarknadsföring. Ha du gjort ett bra jobb kommer din kund rekommendera dig till sina vänner, och hans vänner berättar om din tjänst/produkt till sina vänner och så vidare. http://www.newexportmarket.com