Om du inte vet vilka marknadsföringsinsatser som går bra och vilka som går dåligt! Kontakta oss på Eurovator!

Världens största media – Google

2013-06-04 | Andreas Myrin-Wallenberg | Marknadsföring | Etiketter: , , | Kommentera
Google världens största mediakanal

Google störst i världen

Google är överlägset det största medieföretaget i världen. Det visar en ny rapport från Zenith Optimedia som har listat världens 30 största medieföretag.

I en ny rapport från Zenith Optimedia har mediebyrånätverket rankat världens 30 största medieägare. Enligt rapporten är Google överlägset störst, på andra plats kommer den amerikanska tv-koncernen Directv.

Rapporten är en unik rankning av världens största medieföretag beräknat på annonsintäkter.

I den senaste rapporten, från 2010, låg Google på andra plats och Directv på första plats, för rapporten som omfattar räkenskapsåret 2011 har alltså de två bolagen bytt plats. Och sökjätten har dragit ifrån rejält.

För räkenskapsåret 2011 omsatte Google hela 37,9 miljarder dollar, vilket motsvarar runt 266 miljarder kronor, samtidigt hade Directv annonsintäkter på 27,2 miljarder kronor, eller 191 miljarder kronor.

Rupert Murdochs Newscorp kniper tredjeplatsen med annonsintäkter på 26,4 miljarder kronor, eller 184 miljarder kronor.

Facebook som inte ens slog sig in på topp-30-listan 2010 landar för 2011 på en 27:e plats med 3,2 miljarder dollar, omkring 23 miljarder kronor, i intäkter.

Rapporten visar också att Google ensamt suger åt sig hela 49 procent av de globala medieinvesteringarna på internet.

Författare Andreas Myrin-Wallenberg

Jag har hela mitt liv älskat försäljning och marknadsföring. Utmaningen att varje dag överträffa både mina kollegors och kundernas förväntningar. Att använda mina erfarenheter, kunskaper och min entusiasm för att göra mitt bästa.
Jag har en stark tro på att du som människa måste vara ödmjuk och inte tro att du är fullärd inom något område. Har du ödmjukhet och en vilja att förbättra dig kommer du att utvecklas och skön energi kommer att uppstå med människor du delar färdigheter och erfarenheter med.